Kérlelted szelíden és fenyegetted válással, és mégsem változott semmi? Időszakos szüneteket leszámítva minden maradt a régiben, és a társad újra és újra visszatért a pohárhoz? Mert minél jobban kérleled és nyaggatod, annál kevésbé lesz képes leállni, és sajnos ezt kevesen mondják el neked.

👉 Igaz ezek közül rád akár csak egy is?

Igazi változást akarsz?

  • Hozzátartozód alkoholfüggőséggel vagy más addikcióval küzd?
  • Szeretnéd végre nem tehetetlennek érezni magad?
  • Szeretnéd, hogy ő akarja a változást?
  • Szeretnéd végre nem te megoldani a dolgokat?
  • Szeretnéd, ha nem csak róla és a függőségéről szólna az életed?
igazi változás

De ő nem akar vagy nem tud változni?

A változás kulcsa a te kezedben van

Te tudod motiválni és késszé tenni a változásra.

Ha szeretted még nem tart ott, hogy elkötelezze magát a változás mellett, akkor számodra a kulcs abban rejlik, hogy megváltoztatod a viselkedésedet és a kommunikációdat.

Nem te vagy a felelős

Bűntudatból nem lehet segíteni. Hozzátartozód szerfogyasztásáért nem te vagy a felelős. Ennek megértése kulcskérdés a számodra.

De te vagy a törődő szeretet

Ezért te vagy képes arra, hogy az ivása szeretetteljes módon számára új közeget teremts, és ezzel arra sarkalld, hogy változni akarjon és a felépülés útjára lépjen.

És te vagy az erőforrás

Ha szeretted nem szánta el magát a változásra, benned van az erőforrás és kreatív erő, hogy segíts neki erőt és elszántságot meríteni.

Az számít hogy te hogyan változtatod meg a játékszabályokat.

Az ember reagál arra, ahogyan a környezete és a körülötte élők viselkedése változik. Ez a szerfüggőséggel küzdő emberekre is igaz. Ha felismered, mit kell másképp csinálnod, ha képes vagy te magad is változtatni a régi rutinjaidon, olyan környezetet tudsz teremteni, ahol nem éri meg inni.

Hozd mozgásba a családodat!

Mire leszel képes a kurzus elvégzése után?

Csökkenteni vagy leállítani a másik szerhasználatát.

Nem az számít, hogy mit mondasz, hanem az, hogy hogyan viselkedsz. A kurzus ezzel kapcsolatban pontos útmutatást ad.

Segíteni a másikat, hogy önként kezelésbe menjen.

A kényszer hatására kért segítség többnyire nem hatékony. Megtanulod, hogyan segíts, hogy ő akarjon segítséget.

Kérlelés helyett pozitívan kifejezni a saját igényeidet.

A kérlelés és a könyörgés nem segít a változásban. A kurzus során hatékony kommunikációs módszert tanulsz meg.

Felismerni a veszély jeleit, biztonsági tervet készíteni.

A bántalmazást meg lehet előzni és tompítani is lehet. A kurzus során megtanulod, hogyan előzd meg.

Megváltoztatni a saját szerepedet a függőségben.

Képes leszel rá, hogy úgy változtass a viselkedéseden, hogy azzal visszafogd a szerhasználatát és függőségét.

Változtatni az életeden, ha ő nem is szokik le.

Csak akkor tud leszokni, ha magadra mélyebben odafigyelsz. A kurzus során megtanulsz magaddal is törődni.

Lépésről lépésre

Hogyan épül fel a családi tudáscsomag?

1. Mi a függőség és a felépülés?

A függőség nem élvezetkeresés, nem konokság, hanem az ember értelmes válasza egy sor problémára és traumatikus élményre. Ha érted, honnan származik és hogyan működik a függőség, hatékonyabban fogod tudni használni a program során tanult eszközöket.

2. Miért nem kér segítséget a felépüléshez?

Azt szokták mondani, hogy a függők tagadják a betegségüket önmaguk és mások előtt. Ez a legtöbb esetben nem igaz. A segítség elutasításának a legtöbb esetben teljesen más okai vannak. Ha ezekkel tisztában leszel, jobban meg fogod érteni őt, és igazi segítséget tudsz neki adni.

3. Hogyan előzd meg a bántalmazást?

A legtöbb bántalmazásra alkohol hatása alatt kerül sor. Ha te is ebben a helyzetben vagy, fontos, hogy tudd: van lehetőséged arra, hogy megelőzd a bántalmazást, kontrollt szerezz az agresszív viselkedés felett, és megelőzd azt, hogy téged és gyermekedet bántalmazzon ittas hozzátartozód.

4. Hogyan beszélj vele?

Az alkoholfüggőségről való beszélgetés a hozzátartozóddal különösen érzékeny terület, ahol óvatosan kell lépkedni. Ha szeretettel és hatékonyan akarsz vele kommunikálni, el kell sajátítanod azokat a módszereket, amelyek révén ő képes lesz meghallani – és nem elutasítani – amit mondani akarsz neki.

5. Hogyan változtasd meg az iváshoz vezető helyzeteket?

Az iváshoz vezető helyzetek feltérképezése és megváltoztatása lehetséges. A program során megtanulod, hogyan tudsz kontrollt szerezni a munkából hazatérő fáradt férj felett, mielőtt a hűtőhöz lépne és felnyitná az első palackot vagy hogyan tudod elejét venni a szombat délelőtti ivászatnak.

7. Hogyan haladj a saját életeddel?

Amennyire a saját életedben helyet adsz a hozzátartozód szerhasználatának, ő olyan mértékben maradhat az alkohol rabja. Ezért fontos megértened a saját szerepedet ebben a helyzetben. Nem te vagy a felelős az ő ivásáért, de te is része vagy annak a helyzetnek, amelyben az alkohol megjelenik. Ha megérted, hogyan és miként, egyre jobban képes leszel kimozdítani az életetekből az alkoholt is.

6. Hogyan jutalmazd a józanságot? Hogyan lépj ki a megmentő szerepéből?

A józanságot jutalmazni kell. Fontos megtanulnod, hogy milyen jutalmak fontosak szeretted számára, mert ezekkel már rövid távon csökkentheted a szerhasználatát. És fontos az is, hogy sikeresen, nem agresszív módon engedd megtörténni azt, amitől talán sokszor félsz és tartasz, és ezért mindig megmented őt, amikor bajba kerül.

8. Hogyan és mikor hívd meg kezelésbe úgy, hogy igent mondjon rá?

A hozzátartozód nyitottá válhat és válik sokszor arra, hogy segítséget kérjen. De neked tisztában kell lenned azzal, hogy mikor, milyen szavakkal és milyen segítséget kell ajánlanod a számára ahhoz, hogy élhessen vele. Ritkán és nehezen kér segítséget, aki alkoholfüggőséggel küzd, ezért fontos, hogy pontosan tudd, hogyan kell kihasználod ezeket a helyzeteket.

Visszajelzések a kurzusról

100%-ban anonim, 100%-ban valódi vélemények.

Az utóbbi időben sokmindent olvastam és hallgattam ebben a témában, és az egyik legjobban összeállított „tananyagnak” tartom a laikusok számára. Mindketten végignéztük a férjemmel, neki is ez a véleménye. Szinte mindenre kiterjed, ami felmerülhet egy ilyen helyzetben. Talán egy kicsivel többet arról szerettem volna hallani, ami a szülők számára szól. Bár az a mondat, hogy „felépülni csak felnőtt ember képes”, nagyon sokat segít abban, hogyan álljunk hozzá a „felnőtt” gyermekünk problémájához. Nagyon jó volt az a rész is, ami az előitéleteink felülvizsgálatáról szól, és a hozzá tartozó gyakorlat. Itt szembesültem azzal, hogy mit is gondolok én valójában a szenvedélybetegségről, és az is nagyon hasznos volt, hogy képzeljük bele magunkat egy pillanatra az ő helyzetébe. Ez segít abban, hogy el tudjam engedni a kontrollt. A bántalmazásról szóló rész nekem azért különösen hasznos, mert agresszív, dühös emberek társaságában lefagyok, nem tudom kezelni a helyzetet, akár családtag, akár idegen. Ezen szeretnék változtatni. Hajlamos vagyok a pánikra, ezért az említett légzéstechnikát is sokszor fogom használni, már használtam is párszor azóta. A kommunikációs „szabályok” is rendkívül hasznosak számomra, már kitettem a hűtőre, hogy mindig lássam. Rám a hibák közül a legjellemzőbb az volt, hogy főleg a másikról beszéltem, és homályosan, általánosítva. Erre nagyon fogok vigyázni, hogy elkerüljem. A magamra fókuszálást már egy ideje gyakorlom, önismereti csoportba is járok. Itt a célokról szóló rész volt számomra nagyon hasznos. Nagyon örültem a levélről szóló résznek is, és a levél mintának, mert ezt szeretném alkalmazni. Az életkerék is nagyon tetszett, még később is használni fogom. Volt olyan téma amit háromszor is meghallgattam, a legfontosabbnak tartott gondolatokat lejegyzeteltem, úgyhogy igazán nagy segítséget kaptam ezzel a tudáscsomaggal.

Kata

Feleség

A legtöbb embernek krízishelyzetben a leggyorsabb és legegyszerűbb segítség fontos. Nekem sokat segített, hisz csak pár napom volt arra, hogy felkészüljek a megfelelő hangnemű beszélgetésre. Ez nagyon rapid feldolgozást igényelt. Sajnos magamra ismertem sok hibás megoldás prezentálásánál, ami már jó eredmény. A beszélgetéseink alkalmával tudtam alkalmazni a 8M egyes pontjait, ha nem is tökéletesen, de működött és nem fagyott le köztünk a kommunikáció, amiért hálás vagyok. A magam lelki biztonságáért, és az én üzenetek, és a NEM kimondásának gyakorlása is beindult. Nagy segítség az lenne, ha ugyanilyen tömör és hatékony csomag születne a függőknek is. Tetszik az előadás hangneme, érthetősége, a prezik is jók, hogy lenyomatot adnak vizuálisan is. Köszönöm a segítségét!

édesanya

Eszter

Édesanya

Hálásan köszönöm, hogy ezt a programot összeraktad a hozzátartozóknak. Bár meg nem értem a végére, sok síráson és felismerésen vagyok túl azáltal, hogy téged hallgatlak. Már alkalmazom is amiket már meghallgattam és örömmel tapasztalom, hogy már ennyitől is látható változás, nyilván pillanatnyi, de már nem úgy játszódnak le egyes helyzetek a napjainkban, mint ahogy szoktak.

társfüggőség és kodependencia

Erzsébet

Feleség

A 20 éves fiam drogozása miatt vettem meg a csomagot, tarthatatlan volt a helyzet. Tudatos csaj vagyok, lépésről lépésre megcsináltam mindent, amit Tamás javasolt, és a legtöbb dolog bejött. A fiam pedig meglepően jól vette a kanyarokat, és két hónap után azt mondta, le akar állni. Azóta nem helyette akarok felépülni, hanem támogatom azon az úton, amin járni kezdett. De azért rohadt büszke vagyok magamra is.

anya

Nóra

Anya

Nagyon hálás vagyok a Családi tudáscsomagért. Sokat keresgéltem online tanácsokért, és egy cikkedet olvastam a társfüggőkről, az alkoholfüggőségről a Vavo oldalán, és éreztem benne a lelki törődést, igazi segíteni akarást…. láttam a családi csomagot és kis töprengés után megvásároltam, mert épp ilyen online segítséget kerestem, remélve hogy egy kis ilyen szakértői segítséggel előre léphetünk. Nagyon sok információt és gyakorlati, igazi segítséget nyújtasz, nagyszerűen tömör, azonnal használható, gyakorlati információkat tartalmaz a csomag, én személyesen nagyon örvendek neki. Többször újra kell hallgatnom a videókat, mert rengeteg az információ, hogy magamévá tegyem, és próbáljam, finomítsam a dolgokat. Vannak kérdéseim, egy párat fel is tettem neked és válaszoltál, ami csodálatos, nem gondoltam volna hogy ilyen hamar fogok választ kapni, és ennyire törődsz azzal, hogy hogyan boldogulok. Nagyon hálás vagyok! Szerintem ezzel a csomaggal és cikkeiddel nagyon sok szorult helyzetben levő embernek sokat segítesz! Nagyon köszönöm még egyszer és kívánom Isten áldását életedre és munkádra!

feleség

Iza

Feleség és családanya

Régen nem sírtam ennyit, mint amikor a végére értem a csomagnak. De hihetetlenül hálás vagyok Tamásnak, hogy összerakta. Miután megnéztem, rengeteget tudtam változtatni otthon, és alig hittem el, amikor a dolgok változni kezdtek. És amikor a férjem három hét után megkérdezte, mi történt, és miért vagyok más, mint korábban, beszélgetni kezdtünk, aminek az lett a vége, hogy elment egy szakemberhez. Hihetetlen, hogy amik a csomagban vannak, arról korábban nem tudtam semmit sem.

társfüggőség és kodependencia

Anna

Feleség

Cselekedj – másképp, mint eddig!

Egyetlen konzultáció áráért.

családi tudáscsomag

Családi tudáscsomag

19.000Ft.

  • 4 órányi tömény videós anyag.
  • Letölthető munkalapok.
  • Te kérdezel, én válaszolok.
  • Ingyenes hozzáférés az új tartalmakhoz.
  • 30 napos elégedettségi garacia.

Gyakori kérdések

Kérdésed van? Igyekszem válaszolni.

Van-e garancia a programra?

Igen. Nekem az a fontos, hogy tényleg működjön az életetekben és ne érezd kidobott pénznek a vásárlásodat. Ezért ha elégedetlen vagy, a vásárlást követő 30 napon belül jelezd ezt nekem egy email-ben, és kérdés nélkül visszautalom számodra a befizetésed 100%-át.

Különbözik-e a program attól, amit egy hozzátartozói csoportban tanulok?

Igen. A leválasztódás és a kemény szeretet helyett abban segít, hogyan változtasd meg a viselkedésed, a kommunikációd, hogyan hívd meg kezelésbe hozzátartozódat szeretetteljes módon.

Egy online program tényleg tud segíteni?

Igen, mert számodra a legfontosabb, hogy értsd, mi történik egy olyan családban, ahol függő személy él. A kurzusban megtalálod szinte az összes fontos információt, amire szükséged van. Ha ezen kívül szükséged van egyéni konzultációra, akkor abból jóval kevesebb is elég lesz számodra, mint annak, aki csak személyes konzultáción vesz részt.

Idős páromnak is tudok segíteni?

Igen, sok idősebb, 65 év feletti feleség elvégezte már a kurzust, és ugyanolyan tapasztalatokat szereztek, mint a fiatalabbak. Ebben nincs különbség. Időskorban ugyanúgy képes az ember a változásra, mint fiatalon.

Működik-e a program mobilkészüléken is?

Igen, 100%-ban eléred mobilon, tudod hallgatni és nézni is a videókat. Bármilyen készüléken eléred a kurzust, és minden készüléken hibátlanul működik.

Működik-e a program, ha nem alkoholt, hanem kokaint vagy más szert használ a hozzátartozóm?

A szerhasználat módja nem jelent érdemi különbséget, ezért a programot akkor is tudod használni, ha drogot használsz vagy szerencsejátékfüggőséggel küzdesz.

Ha kérdésem van, fel tudom tenni neked?

Igen. A kurzus felületén tudsz kérdezni, és válaszolok minden kérdésre. Ha ehhez túlságosan szemérmes vagy, email-ben is kérdezhetsz tőlem.

Mennyire biztonságos a fizetési felület?

A fizetési felületet a Stripe szolgáltatja, amely jelenleg a világ egyik legbiztonságosabb fizetési kapuja. Több, mint 3 millió weboldal használja jelenleg, mint például az Amazon, a Google vagy a BMW.