Frissítve:

|

Interjú Gubucz-Pálfalvi Sejlával a Pálfalvi Centrumról és a felépülés lehetőségeiről

Gubucz-Pálfalvi Sejla

Hogyan dolgoznak Magyarország talán legismertebb magánaddiktológiai intézményében? Hogyan támogatják a hozzájuk fordulók felépülését? Gubucz-Pálfalvi Sejlával, a Pálfalvi Centrum alapító-tulajdonosával beszélgettünk. Az interjú itt megtekinthető.

Kicsoda Gubucz-Pálfalvi Sejla?

Gubucz-Pálfalvi Sejla első diplomáját 2007-ben szerezte a Kingston University-n Londonban, az Egyesült Királyságban. Fő szakja a kriminológia volt, ahol tanulmányai fókuszába az alkohol- és drogfüggő egyének szerhasználati életútja, felépülése, illetve rehabilitációs lehetőségei kerültek.

2008-ban közel egy évet töltött a Leo Amici Alapítvány komlói rehabilitációs intézetében egy kutatói program keretében.

Addiktológiai konzultáns szakképesítését a budapesti Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán, reflektív addiktológiai segítő képesítését pedig a Pécsi Tudományegyetemen szerezte. Családterápiás végzettséggel is rendelkezik, diplomáját a Semmelweis Egyetem mentálhigiénés családtudományi és családterápiás mesterképzési szakán szerezte. Jelenleg a Semmeweis Egyetem Mentális Egészségtudományok doktori iskolájának másodéves Phd hallgatója. 

Az Addiktológiai Konzultánsok Országos Egyesületének elnöke. Tagja a Magyar Addiktológiai Társaságnak és a Magyar Családterápiás Egyesületnek. Rendszeresen látogat hazai és nemzetközi szakmai fórumokat. 

Sejla férjével, Gubucz Tamással közösen alapította a Pálfalvi Centrumot, ami Magyarország talán legnagyobb, de mindenképpen egyik legismertebb magánrehabilitációs intézménye. Az intézményben alkohol- és drogfüggőséggel, valamint evészavarral küzdő tehetős személyeknek nyújtanak segítséget ambuláns vagy bentlakásos programok keretében. 

Mindössze annyit tudunk, hogy valahol a főváros közelében található egy impozáns kastélyban. Klienseik így kivételes biztonságban, védettségben kezdhetik el a felépülés munkáját és biztosak lehetnek abban, hogy senki számára nem derül ki, miért és hová vonultak el, ha ők ezt nem akarják. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük