Frissítve:

|

Útmutató az addiktológiai kereső beágyazásához

kereső beágyazása

Az addiktológiai kereső beágyazható bármely másik honlapra, korlátozás nélkül, ingyenesen. Nem kell programozni, informatikai fejlesztést vásárolni, csak egy kódot kell bemásolni a weboldalad megfelelő részébe. Civil szervezetek, önkormányzatok, cégek és egyéni vállalkozások is használhatják. Hogyan működik? Mik a lehetőségek? Mik a korlátok?

Beágyazni az addiktológiai keresőt a honlapodba azt jelenti, hogy a saját weboldaladról nyitsz rá egy ablakot. Ugyanaz történik, mint amikor beágyazol a honlapodba egy YouTube videót.

Beágyazási lehetőségek

1. A teljes keresőgép beágyazása

Nézzünk egy példát rá. A személyes honlapomba az alábbi módon ágyaztam be a keresőt. A lényeg, hogy a kereső nem ezen a weboldalon, hanem egy másik honlapon fut.

kereső beágyazása
Így ágyazható be a kereső egy másik weboldalba.

A keresés lefut, és a kereső a találati listát is a beágyazó oldalon belül nyitja meg. Ha a találatokra kattintunk, azok új ablakban nyílnak meg, és erre a blogra, vagyis a VAVO-ra vezetnek vissza. Ugyanakkor a begyágyazó weboldal megnyitva marad.

Nézd meg élőben: https://verdestamas.hu/vavo-teljes-kereso/

Nem csak a teljes keresőt lehet beágyazni. Egyedi szempontok szerint is listázhatók a szolgáltatók. Nézzünk erre is példát. Egy várost és egy megyét.

2. Városi listák beágyazása

Listázzuk ki például a pécsi szolgáltatókat, készítsünk hozzá egyedi leírást is:

egyedi lista
Pécsi szolgáltatók listája + egyedi szöveges tartalom

Élőben itt van: https://verdestamas.hu/pecs-addiktologia-lista/

3. Megyei listák beágyazása

Most pedig listázzuk ki a Baranya megyében elérhető összes szolgáltatót, és itt is adjunk meg egyedi tartalmat.

baranya megye lista
Baranya megyei szolgáltatók listája + egyedi tartalom

Élőben: https://verdestamas.hu/baranya-megye-lista/

A szolgáltatók jelenleg területi szempontok szerint csoportosíthatók. Ezekhez külön lekéréseket tudunk létrehozni, majd ezeket beágyazni bármely weboldalba.

Kinek hasznos a beágyazás?

A teljes kereső beágyazása például hasznos lehet addiktológiai vagy kapcsolódó témával foglalkozó weboldalak vagy portálok számára. Tematikus listákkal például önkormányzati, regionális honlapok segíthetik az olvasóikat. De ezen kívül sok olyan felhasználási lehetőség van, amire talán én nem is gondoltam.

A beágyazás a keresőgép számára is hasznos. Jelenleg naponta 2-3 új adatlapot és módosítási javaslatot küldenek be szolgáltatók. Ha más weboldalakon is megjelenik a kereső, egyre több adat érkezik bele, és egyre jobb minőségű találatokat fog adni.

Automatikusan frissül-e a tartalom?

Igen, pont ez a lényeg. Egyszer kell csak beágyazni a keresőt, és utána már minden adat automatikusan megjelenik a beágyazó oldalon is.

Mennyibe kerül a beágyazás?

A kereső beágyazása ingyenes, semmilyen ellenszolgáltatást nem kérek érte.

Megköszönöm, ha a blogomat (https://vavo.hu) feltünteted a partnerek között, és ezzel jelzed az olvasóidnak és a Google-nek, hogy értékesnek tartod a projektet, de ez nem feltétele a beágyazásnak.

Hogyan kérjek egyedi kódot?

Töltsd ki az alábbi formát. Az igénylés beérkezését követő 24 órán belül felveszem veled a kapcsolatot.

Név:
Annak a weboldalnak a címe, amelybe be szeretnéd ágyazni a keresőt.
Kérlek, írd le, hogy a teljes keresőt vagy egyedi listát szeretnél beágyazni. Ha listát kérsz, írd meg, milyen listára van szükséged.
Nyilatkozat az adatvédelmi nyilatkozat elfogadásáról:(Kötelező)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük