Félúton Alapítvány – Félút Centrum

Weboldal címe: http://feluton.hu/

Telefonszám: 06-1-258-68-78

Email: addiktologia@feluton.hu

Szenvedélybetegek és hozzátartozóik számára komplex szolgáltatást nyújtó szociális szolgáltatás Budapest 17. kerületében.

Bentlakás: 10+2 hetes kezelési programunkba várjuk azokat a józanodni vágyó alkoholbetegeket, akik az absztinens életvitel kialakítása mellett a személyiségfejlődésre is nyitottak. Intenzív terápiás programunkat a Minnesota-modell alapgondolata határozza meg, amelyben az Anonim Alkoholisták (AA) önsegítő csoportjainak működését, filozófiáját ismerheti meg, sajátíthatja el. Hisszük, hogy az önsegítő csoportokon való részvétel és a program bensővé tétele révén létrejöhet egy olyan gondolkodásbeli és életmódbeli változás, mely lehetőséget ad egy józan, felelősségteljes életvitel kialakítására, megtanulására. Várjuk azok jelentkezését is, akik „kettős diagnózissal” rendelkeznek, azaz függőségük mellett egyéb pszichés zavarral is küzdenek. Rendszeres pszichiátriai kontroll biztosított.

Egyéni konzultáció: Az egyéni konzultációs folyamat során az intézmény adott pszichológusának segítségével dolgozhat józanodásán, illetve egyéb életvezetési, pszichés problémáján. A közös munka elején a kliens és a szakember egyeztetik az együttműködés feltételeit, céljait, az ülések gyakoriságát és a kapcsolattartás módját. Ez a lehetőség nyitott a szenvedélybetegek és hozzátartozóik számára is.

Hozzátartozói csoport: Valljuk, hogy a szenvedélybetegség családi betegség, amelyben minden családtag érintett a maga módján. Ezért fontosnak tartjuk azt, hogy a hozzátartozók is ismereteket szerezzenek a szenvedélybetegségről, és megkezdjék saját önismereti és felépülési munkájukat. A sorstársakból álló, elfogadó és támogató közegben könnyebb és biztonságosabb kimondani azt, ami eddig kimondhatatlannak tűnt.

Család- és párterápia: Szemléletünkben fontos szerepet játszik az, hogy a család „diszfunkcionális rendszerében” is változás történhessen, ehhez pedig megfelelő megoldásként ajánljuk fel a családterápia eszközét. A családterápia elsősorban akkor javasolt szenvedélybeteg családok számára, mikor már van némi rálátás a működési sajátosságokra. A folyamatot, a kapcsolatok „gyógyulását” meggyorsíthatja, hatékonyabbá teheti ez a lehetőség.


Hibás információt találtál? Valami kimaradt? Küldj be javítást!