Ébredések Alapítvány

Weboldal címe: https://ebredesek.hu/

Telefonszám: 0636-334-1550

Email: https://ebredesek.hu/

„Az Alapítvány 1991-ben alakult, 1995 óta innovációs misszióval működő bölcsőszervezet, amely számos innovatív programot és civil szervezetet bocsájtott útjára az elmúlt másfél évtizedben. A szervezet általános missziója a pszichiátriai ellátás és a mentálhigiéne közösségi- és felépülés alapú paradigmaváltásának elősegítése Magyarországon.

Annak, aki hozzánk fordul, világszínvonalú szolgáltatást szeretnénk nyújtani, mindig a személyes szükségletekre alapozva. Azt segítjük, hogy klienseink és hozzátartozóik teljes életet élhessenek és maguk tartsák kézben az életüket. Ezt a folyamatot hívják felépülésnek. A felépülés-út során a szakemberek kísérők, de az érintettek határozzák meg az útvonalat. A kísérők közt felépült felhasználók, más néven tapasztalati szakértők és hozzátartozók is jelen vannak, akiket kísérő szakértőknek nevezünk. A folyamat alapja tehát az önsegítés.

Különösen büszkék vagyunk arra, hogy nálunk indult el hazánkban először önsegítő alapon a Hanghallók Csoportja, amely a pszichotikus problémákkal élők számára a felépülés új dimenzióját nyitja meg.

Mindig is felvállaltuk a pszichiátriai problémával élők érdekvédelmének ügyét, mi alapítottuk az első országos beteg-érdekvédő szervezetet, a Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórumot. Hasonló módon indítottuk el a közösségi pszichiátria, a támogatott foglalkoztatás, a nappali klubok szakmai programját is. Több civil szervezet, többek közt a Szigony Alapítvány, a Gyöngysor Alapítvány, a KESZ megalakulásánál is segítettünk.

Vezető munkatársaink nemzetközi tréningjét és tanulmányútjait követően 1995-től honosítottuk meg a közösségi pszichiátriát és addiktológiát Magyarországon. Ez a program képezi alapját a magyarországi közösségi pszichiátriai szolgáltatásoknak, irányelveknek, köztük a Szociális Törvényben leírt közösségi ellátásnak. Centrumunkban több száz kliens közösségi gondozása folyik. Közösségi gondozott és foglalkoztatási rehabilitációs programunkban részt vett, legalább egy éve gondozott klienseink közül 55% dolgozik, és/vagy tanul, a dolgozók többsége a munkaerőpiacon. A közösségi ellátási statisztikák elérhetőek a holnapon.”

Elérhető addiktológiai szolgáltatások:

– Addiktológiai gondozó (ingyenes)


Hibás információt találtál? Valami kimaradt? Küldj be javítást!