Addiktológia és addiktológusok: Pécs | VAVO

Addiktológia és addiktológusok: Pécs

Addiktológiai szolgáltatások és addiktológusok Pécsen és Pécs környékén. Találj segítséget családtagod vagy saját magad számára.


Anonim Szex- és Szerelemfüggők – Pécs

Az SLAA olyan férfiak és nők közössége, akik segítenek egymásnak józannak maradni. Segítséget kínálnak bárkinek, aki szex-, vagy szerelemfüggésben szenved, és ezen változtatni szeretne.

Anonim Szerencsejátékosok – Pécs

Az Anonim Szerencsejátékosok olyan férfiak és nők közössége, akik megosztják egymással tapasztalataikat, erejüket és azon reményüket, hogy megoldhatják közös problémájukat és segíthetnek másoknak is felépülni a játékproblémából.

INDIT Integrált Drogterápiás Intézet Alapítvány – Addiktológiai Ambulancia

Az INDIT egy olyan addiktológiai szolgáltató rendszer, mely a prevenciótól az értelmes szabadidős programokig, az elérő-, ártalomcsökkentő szolgáltatásoktól a rehabilitációig, reszocializációig terjedően nyújt szolgáltatásokat, programokat szakmai háttérrel, szakember-gárdával.

Aniron Magánklinika

Az Aniron Magánklinika addiktológiai osztálya szenvedélybetegséggel ide érkező klienseit várja. Szerfüggőséggel, alkohol, drog, nikotin, gyógyszer, valamint a viselkedéses függőségekkel, játékszenvedély, szexfüggőség, munkaalkoholizmus, társfüggőség kapcsán kereshetik fel a páciensek a klinikát.

„Tisztás” Szenvedélybetegek Nappali Intézménye Drogkonzultációs Központ

Fő céljuk a kábítószerekkel és inhalánsokkal kapcsolatba kerülő és a használatot esetleg problémának érző egyének, családok segítése. Szolgáltatásaik elérhetők felépülőben lévők (korábban illegális szereket használók) részére is.

Bázis Addiktológiai Szolgálat

Legfontosabb célkitűzésük, hogy szenvedélybetegek számára egyéni szükségletek szerint, differenciáltan tudjanak szolgáltatásokat nyújtani, mindenkinek az állapotától függően.

Alkoholisták Felnőtt Gyermekei – Pécs

Az ACA csoportok célja az alkoholista családokban felnőttek támogatása és segítése. A csoporttagok megosztják egymással tapasztalataikat és történeteiket, és támogatják egymást a felépülésben.

Al-Anon Családi Csoport – Pécs

Az Al-Anon Családi Csoportok alkoholisták olyan családtagjainak és barátainak közössége, akik megosztják egymással tapasztalataikat, erejüket abban a reményben, hogy megoldják közös problémáikat.

Narcotics Anonymous – Pécs

Felépülő drogfüggő emberek önkéntes és önsegítő közössége, amelyben az Anonim közösségek 12 lépéses módszerét használják.

Az adatbázis nem teljes. Ha nem találtad meg, amit kerestél, ne add fel. Irány a Google!

Gyakran Ismételt Kérdések

Mi az addiktológia?

Az addiktológia a függőségekkel és a felépüléssel foglalkozó orvosi szakterület. Legfontosabb területei Magyarországon az alkoholfogyasztással, a drogfogyasztással és a dohányzással foglalkoznak, mivel ezek érintik a legtöbb embert.

Ki az addiktológus? Milyen végzettsége van?

Az addiktológusok szakorvosok, akik orvosi diplomával és szakirányú végzettséggel rendelkeznek.

Ki az addiktológiai konzultáns?

Az addiktológiai konzultáns szakirányú képzettséggel rendelkező tanácsadó szakember. Segítséget és támogatást tud adni a függőség kezelésének konkrét lépéseiben.

Hogyan kerülhetek be az adatbázisba?

Az adatbázisba bárki regisztrálhat. Új szolgáltatást itt lehet beküldeni.

Kik vesznek részt az addiktológiai ellátásban?

Az addiktológiai szolgáltatások a legtöbb esetben szakmaközi együttműködést igényelnek, ezért pszichológusok, addiktológiai konzultánsok, szociális munkások, gyógypedagógusok, mentálhigiéniés szakemberek, családterapueuták és más szakmák képviselői is részt vesznek az addiktológiai szolgáltatásokban. Az addiktológiai ellátások rendkívül eredményes és nélkülözhetetlen pillérét az önsegítő csoportok adják.

Hol találok addiktológiai szolgáltatásokat?

Addiktológiai szolgáltatásokat elsősorban nagyvárosokban találhatsz. Ugyanakkor sok szolgáltató és magánorvos nyújt segítséget online konzultáció formájában.