Alkoholisták Felnőtt Gyermekei – Kaposvár

Weboldal címe: https://www.aca.hu/

Telefonszám: 36 30 269 6051

Email: info@aca.hu

Az Alkoholisták Felnőtt Gyermekei csoportok a 12 lépéses hagyományt követik, és ennyiben az Anonim Alkoholista csoportok leszármazottai. A csoportok célja az alkoholista családokban felnőttek támogatása és segítése. A csoporttagok megosztják egymással tapasztalataikat és történeteiket, és támogatják egymást abban, hogy saját életükben tovább tudjanak lépni.

Az ACA tagok szerint gyermekkoruk eseményei befolyásolják jelenlegi életüket, és akadályozzák őket abban, hogy teljes, elégedett és boldog életet éljenek. Ezért felnőttként újra foglalkoznak családi gyökereikkel és családjuk alkoholista történetével. Segítik egymást abban, hogy mindenki megtanulja tisztelni és elfogadni önmagát, és felépülni az alkoholista családok okozta traumákból.

A tagok részt vesznek a gyűléseken, foglalkoznak egymás történetével és tapasztalataival, beépítik életükbe a 12 lépéses módszer elemeit, és támogató hálózatot építenek a maguk számára.

A csoportgyűléseken fontos, hogy a tagok nem kritizálják egymást, nem osztogatnak egymásnak tanácsokat, nem reflektálnak az elhangzottakra, és csoporton kívül senki számára nem fedik fel a tagok kilétét. Ezzel biztosítják, hogy bárki szabadon és kockázatmentesen vehet részt a csoportokban.

A csoporthoz tartozás egyetlen feltétele az, hogy az érintettek olyan családból érkezzenek, amelyben a szülők egyike alkoholista volt. Tagsági díj nincsen, ugyanakkor a csoportok számára lehet adományozni, és ebből fedezik a csoportok fenntartási költségét.

Legfrissebb adataink szerint ezen a településen van ACA csoport, amelyhez csatlakozni lehet. A pontos kapcsolati adatokhoz kérem, hogy látogassa meg a https://aca.hu oldalt.


Hibás információt találtál? Valami kimaradt? Küldj be javítást!