Anonim Alkoholisták – Érd

Weboldal címe: https://www.anonimalkoholistak.hu/

Telefonszám: 06709083849

Email:

Az Anonim Alkoholista csoportok alkoholista személyeknek nyújtanak bensőséges közösséget és támogatást. A közösségek biztosítják a tagok számára, hogy névtelenek maradjanak, és ne érje őket hátrány azért, mert alkoholizmussal küzdenek. A csoportokban a tagok meghallgatják egymás történeteit, akik kockázat nélkül mesélhetnek és oszthatnak meg magukról bármit, amit fontosnak tartanak. A tagok nem adnak egymásnak tanácsot, nem reflektálnak egymás történeteire, hanem egy elfogadó közösséget biztosítanak egymás számára annak érdekében, hogy mindenki a saját ritmusában épülhessen fel függőségéből.

Az AA keretén belüli minden tag számára személyes támogatást (szponzorációt) nyújt egy másik, tapasztaltabb tag. A szponzor személyesen is elérhető, és segít abban, hogy a felépülni vágyó tag ne essen vissza, és megfelelően alkalmazhassa a 12 lépésben összefoglalt alapelveket.

A 12 lépés az alábbiak szerint épül fel:

 1. Beismertük, hogy tehetetlenek vagyunk az alkohollal szemben – hogy életünk irányíthatatlanná vált.
 2. Eljutottunk arra a hitre, hogy egy nálunk hatalmasabb Erő helyreállíthatja lelki egészségünket.
 3. Elhatároztuk, hogy akaratunkat és életünket a saját felfogásunk szerinti Isten gondviselésére bízzuk.
 4. Félelem nélkül mélyreható erkölcsi leltárt készítettünk magunkról.
 5. Beismertük Istennek, magunknak és egy embertársunknak hibáink valódi természetét.
 6. Teljességgel készen álltunk arra, hogy Isten megszabadítson bennünket mindezektől a jellemhibáktól.
 7. Alázatosan kértük őt hiányosságaink felszámolására.
 8. Listát készítettünk mindazokról, akiknek valaha kárára voltunk, és hajlandóvá váltunk mindnyájuknak jóvátételt nyújtani.
 9. Közvetlen jóvátételt nyújtottunk nekik, ahol lehetséges volt, kivéve, ha ez sérelmes lett volna rájuk, vagy másokra nézve.
 10. Folytattuk a személyes leltár készítését, és haladéktalanul beismertük, amikor hibáztunk.
 11. Igyekeztünk ima és meditáció útján elmélyíteni tudatos kapcsolatunkat a saját felfogásunk szerinti Istennel, csak azért imádkoztunk, hogy felismerjük velünk kapcsolatos akaratát, és hogy legyen erőnk a teljesítéséhez.
 12. E lépések eredményeként spirituális ébredést éltünk át, megpróbáltuk ezt az üzenetet alkoholistákhoz eljuttatni, és ezeket az elveket életünk minden dolgában érvényre juttatni.

Hibás információt találtál? Valami kimaradt? Küldj be javítást!