Baptista Tevékeny Szeretet Misszió – Új Esély Központ – Sajószentpéter

Weboldal címe: https://btesz.hu/uj-esely-kozpont-sajoszentpeter/

Telefonszám: +3670-661-87-05

Email: sajoszentpeter@miskolc.hu

Sajószentpéteren is megnyitotta kapuit a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió Új Esély Központja. A nappali ellátóintézmény pszichiátriai- és szenvedélybetegeknek nyújt segítséget az év minden napján.

Az Új Esély Központ a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió és Sajószentpéter Város Önkormányzata között létrejött ellátási szerződés alapján indította el szolgáltatásait 2021. decemberében a Bányász utca 61. Szám alatt. Az egyházi fenntartású intézményünkben 50 pszichiátriai- és 50 szenvedélybeteg kaphat professzionális segítséget. A szervezet célja, hogy nappali ellátás keretei között segítse, támogassa, képessé tegye az ügyfeleket a változásra, az életminőségük javítására. Intézményünkben okleves szociális és mentálhigiénés végzettséggel rendelkező munkatársak várják a segítségre szoruló ellátottakat és hozzátartozóikat.

Mindenki igénybe veheti szolgálatatásunkat, akiknek a mindennapjait megnehezítik a rossz szokásaik, kémiai és viselkedési függőségeik (alkohol, gyógyszer, kábítószer, vásárlás- játék, képernyő és túlzott internethasználat), illetve pszichés betegségükből adódóan életvezetési problémái adódnak.

Ezen célok eléréséhez egyéni, illetve csoportos formában is foglalkozunk az ügyfeleinkkel (motivációs és segítő beszélgetések, önismereti csoport, hozzátartozói csoport, munkaerőpiaci tréningek, szabadidős és rekreációs foglalkozások), valamint az alapvető emberi szükségletek kielégítésére is nagy hangsúlyt fektetünk (háztartáspótló szolgálatatások, mosás, tisztálkodás, étkeztetés).

Az intézményünk szervez adomány osztó napokat is. Száraz élelmiszerből álló csomagok átadásával is segíteni szeretnénk az ellátottak mindennapjait.
Szívesen fogadunk felajánlásokat a lakosságtól, elsősorban ruhaneműket, cipőket, de egyéb tárgyakat, amelyeket az ügyfeleink számára személyre szabottan közvetítünk.

Intézményünk a hét minden napján hétfőtől péntekig 8.00-16.30 szombat-vasárnap 8.00-14.00-ig között várja az ügyfeleket.


Hibás információt találtál? Valami kimaradt? Küldj be javítást!