Baptista Tevékeny Szeretet Misszió – Új Esély Központ – Csongrád

Weboldal címe: https://btesz.hu/uj-esely-kozpont/

Telefonszám: 6706451427

Email: csongrad@btesz.hu

Aki hozzánk fordul segítségért, mert már megfogalmazódott benne a szándék a változtatásra és fenntarthatatlannak látja jelenlegi élethelyzetét, annak minden támogatást megadunk, hogy kialakíthasson egy tiszta, szermentes életet. Ezután abban is segítünk, hogy a változás ne csak időszakos legyen, hanem hosszútávon is teljes, egészségesebb, tiszta életet élhessen a szenvedélybeteg. Munkánk során fontos terület a megelőzés, a társadalomba visszaillesztés és a teljes élet helyreállítása.

Mindezt 12 év szakmai tapasztalatával, felkészülten, előítéletektől mentesen tesszük, mert hiszünk abban, hogy a szenvedélybetegség legyőzhető és a változás igenis lehetséges. Egy olyan egymásra épülő rendszert alakítottunk ki intézményeinkben, amelyekben a különböző stádiumban lévő szenvedélybetegek megkaphatják a nekik éppen a legmegfelelőbb segítséget és támogatást.

A BTESZ-nek jelenleg elterelés, megelőző-felvilágosító szolgáltatásra három megyére kiterjedő ellátási kötelezettsége van.Ha elérkezettnek látja az időt arra, hogy életvitelén, szokásain változtasson, mert azok romboló hatással vannak testi és lelki egészségére, emberi viszonyaira, vagy éppen munkájára. A nappali ellátás rugalmas és folyamatosan várjuk a hozzánk fordulókat egy olyan közösségbe, akik egymást támogatják és segítik az életmódváltásban.

A függőségre betegségként kell tekinteni és a tiszta életvitel megteremtéséhez fontos, hogy a hozzánk fordulók ezzel szembenézzenek.

– Hétvégén és ünnepnapokon is várják munkatársaink
– Sorstársakkal, hasonló problémával küzdő emberekkel találkozhat, akik megértéssel, figyelemmel fordulnak egymás felé, a közösség fontos tagjának érezheti magát, amely támogatja céljai elérésében
– A szolgáltatás könnyen elérhető, nemcsak az intézményben lehet igénybe venni, helyszínei kihelyezhetők (pl.: az igénybe vevők természetes környezetébe, oktatási intézményekbe, fesztiválokra).
– Tisztálkodási, mosási, szárítási lehetőséget biztosítunk
– „Drop-In” szolgáltatásunk: lehetőséget nyújtunk rövid pihenésre, józanodásra, alkoholmentes folyadékpótlással, hideg élelemmel és felügyelettel.
– Napi egyszeri meleg ételt igényelhet
– Segítséget kaphat szociális ügyeinek intézéséhez
– Életvezetési tanácsadást biztosítunk
– Munkavállalási tanácsadást is kaphat
– Szükségleteinek és igényeinek megfelelően biztosított a problémakezelés, egyéni konzultáció, egyéni és csoportos esetkezelés, kríziskezelés
– Biorezonanciás dohányzás leszoktató terápia lehetőség
– Előre egyeztetett időpontban szakorvosi konzultációs lehetőség
– Igény esetén lelki gondozást is tudunk nyújtani.


Hibás információt találtál? Valami kimaradt? Küldj be javítást!