Hamar János

Weboldal címe: https://addiktologiai-konzulens.hu/

Telefonszám: +36 (70) 392 4014

Email: info@addiktologiai-konzulens.hu

Hamar János diplomás addiktológiai konzultáns vagyok szenvedélybeteg segítő, táplálkozási és életmód tanácsadó, funkcionális tréner. Olyan szakember aki hosszú évek óta segít szenvedélybeteg embereknek a felépülésben és hozzátartozóiknak, akik szeretnék megérteni miként kell egy családnak működnie, akik segíteni szeretnék a változást.

A szenvedélybetegség természetét nem csak az iskolapadban próbáltam megérteni és megtanulni, hanem közel 8 éves aktív szerhasználat minden mélypontját megélve, saját bőrömön, kudarcaim mentén éltem át a függőség poklát. A legfontosabb amit üzenetként átadok a hozzám forduló segítségkérő embereknek, hogy mindenkinek jár még esély, képes vagy megváltozni és egy józan élhető életet kialakítani. Munkám során küzdelmekkel teli 21 józan év és több száz felépülési történet minden tanulságát igyekszem átadni a hozzám fordulóknak. Elsősorban alkohol-, és drogfüggőségben érintettek kezelésével foglalkozom, de szakterületem a viselkedésfüggőségek: társ-, munka-, játékfüggőség is.

Alkoholproblémák: Mikor kell egy szakember vezetése. Elsőként a függőség fogalmát érdemes tisztázni. A függőség az én meglátásom szerint, egy olyan tevékenység amely egy pillanatnyi örömöt okoz,ami úgy tűnhet átmenetileg segít elviselni a ránk nehezedő terheket és nem kell együtt élnem az érzéseimmel, gondolataimmal, félelmeimmel. Aminek tudom, hogy, rám nézve, káros akár hosszú távon visszafordíthatatlan következményei vannak, mégis nem tudok ellenállni, újra s újra át kell élnem az érzést. A függőségem tárgyának folyamatos használata miatt az életem más területei elkezdenek hátrányba kerülni, egyre több a visszajelzés, hogy valami nincs rendben. Sajnos egy nagyon fontos kompetencia hiányban szenved a modern kor embere. Nem mernek, vagy akarnak segítséget kérni, pedig a segítségkérés alapvető és fontos kompetencia. Amennyiben úgy érzed, hogy az élete irányít.

Drogproblémák kezelése: Mikor kell egy szakember vezetése. Elsőként a függőség fogalmát érdemes tisztázni. A függőség az én meglátásom szerint, egy olyan tevékenység amely egy pillanatnyi örömöt okoz,ami úgy tűnhet átmenetileg segít elviselni a ránk nehezedő terheket és nem kell együtt élnem az érzéseimmel, gondolataimmal, félelmeimmel. Aminek tudom, hogy, rám nézve, káros akár hosszú távon visszafordíthatatlan következményei vannak, mégsem tudok ellenállni, újra s újra át kell élnem az érzést. A függőségem tárgyának folyamatos használata miatt az életem más területei elkezdenek hátrányba kerülni, egyre több a visszajelzés, hogy valami nincs rendben. Sajnos egy nagyon fontos kompetencia hiányban szenved a modern kor embere. Nem mernek, vagy akarnak segítséget kérni, pedig a segítségkérés alapvető és fontos kompetencia. Amennyiben úgy érzed, hogy az életed irányíthatatlanná vált, vagy úton vagy egy olyan irányba ami mélyponthoz vezet várom a megkeresésed!


Hibás információt találtál? Valami kimaradt? Küldj be javítást!