Magyar Kékkereszt Egyesület Addiktológiai Rehabilitáció és Szenvedélybetegek Átmeneti Otthona

Weboldal címe: https://kekkereszt.org/

Telefonszám: 0633-507-100

Email: iroda@kekkereszt.org

A Magyar Kékkereszt Egyesület és a Református Iszákosmentő Misszió 40 éve nyújt segítő kezet alkoholfüggő embertársainknak. Dömösi otthonunkban kórházi (addiktológiai rehabilitációs) ellátásunk mellett, 2016. tavaszától szociális gondozást (szenvedélybetegek átmeneti otthona) is nyújtunk a segítségért hozzánk fordulóknak.

A jelentkezés rendje, klienskör:

Felnőtt korú, alkoholbeteg férfiakat, nőket, igény esetén házastársukkal együtt fogadjuk az ország egész területéről. Az intézmény három szinten, 40 férőhellyel rendelkezik. A betegek 2-3 ágyas szobákban kerülnek elhelyezésre. A nők és férfiak elhelyezése külön szinteken történik. A házaspárok részére külön kétágyas szobát biztosítunk. Ellátásunk nem térítésköteles!

Gyógyítás

A szenvedélybeteg számára az élet értelmét szenvedélye jelenti. Ahhoz, hogy szenvedélyét elhagyja, olyan új értékeket kell számára mutatni, amelyek alkalmasak arra, hogy egész életét betöltsék, és így kényszer nélkül, önként fordítson hátat korábbi életének. Éppen ezért a hozzánk forduló gyógyulni vágyók számára mi nem elvonó, hanem „ajándékozó” kúrát javaslunk: egy olyan teljes és tartalmas élet lehetőségét, amelyben nincs többé szükség a menekülésre.

E célkitűzését az otthon intenzív életmódváltozásra segítő lelki gondozással – pasztorál pszichológia, zene terápia és miliő terápia – és a szükséges orvosi ellátás biztosításával valósítja meg. Az életmód megváltoztatása érdekében a napi programban a Biblia alapján gondolatébresztő előadások, kis és nagycsoportos foglalkozások, valamint személyes beszélgetések szerepelnek. Ezt egészítik ki a gyógyult sorstársakkal való találkozások, beszélgetések, a témával kapcsolatos filmek bemutatása, megbeszélése, felvilágosító előadások meghallgatása, hasznos szabadidő programokon való részvétel.

Utógondozás – Rehabilitáció

A gyógyító kurzust követően a pozitív változások fenntartásához és további erősítéséhez javasolt utógondozó csoporthoz csatlakozni. Az ország nagy részén megtalálható utógondozó csoportjaink alkalmasak arra is, hogy a gyógyító kurzus előtt találkozzon valaki a gyógyulás ezen lehetőségével, és csak ezután döntse el, szeretné-e kérni a gyógyító otthonba való felvételét. Utógondozó csoportjaink pontos címe, a csoportalkalmak ideje és a csoportvezetők elérhetősége megtalálható honlapunkon.

Intézményünk adatai:

Magyar Kékkereszt Egyesület Addiktológiai Rehabilitáció És Szenvedélybetegek Átmeneti Otthona

• Székhelye: 1151 Budapest, Alag u 3.
• Telephely, gyógyító otthon: 2027 Dömös, Vöröshegyi út 1.
• Fenntartó: Magyar Kékkereszt Egyesület
• Fenntartásban együttműködik: Magyarországi Református Egyház, Református Iszákosmentő Misszió
• Vezető: Némethné Balogh Katalin


Hibás információt találtál? Valami kimaradt? Küldj be javítást!