Válaszút Misszió Drogkonzultációs Iroda

Weboldal címe: http://valaszutiroda.hu/

Telefonszám: +36 1 224 01 22, +36 30 639 53 63

Email: valaszut@reformatus.hu

A Válaszút Irodában olyan szerhasználóknak, szenvedélybetegeknek és hozzátartozóiknak nyújtanak segítséget, akik szeretnék pozitív irányba terelni életüket, függetlenül attól, hogy jelenleg hol tartanak életükben a szerhasználatot tekintve.

Céljuk, hogy a hozzájuk fordulóknak személyre szabott segítséget nyújtsunk, ezért meglehetősen széles a szolgáltatások köre.

– alacsonyküszöbű ellátás
– előgondozás
– pár- és családterápia
– támogatott lakhatás
– elterelés

A segítséget kérők nagy számából és változatos körülményeiből az látszik, hogy ez a probléma sokkal szélesebb társadalmi réteget érint, mint ahogyan azt sokan gondolnák.

Tudják, hogy a kábítószer-függőség egy olyan életkrízishez vezethet, mely az ember egész egzisztenciáját érinti és azt is, hogy messze túlmutat magán a szerhasználaton. A drogprobléma nem egyetlen meghatározója a kábítószer-használó személyiségének, hanem jelzést ad arról, hogy a személyiség működése kóros, elégtelen.

Küldetésük, hogy az irodába betérőknek új nézőpontot kínáljanak, a józan életforma útját, amely többet jelent a puszta szermentességnél. Próbálnak olyan elfogadó légkört teremteni, amelyben lehetőség van álarcok nélkül létezni és a változás útjára lépni – megtalálni az utat Önmagukhoz.


Hibás információt találtál? Valami kimaradt? Küldj be javítást!