Drogprevenciós Alapítvány

Weboldal címe: http://drogprevenciosalapitvany.hu/

Telefonszám: +36 1 306 25 84

Email: info@dpa.hu

A drogprevenciós Alapítvány célja, hogy komplex segítségnyújtást adjon drogfogyasztóknak és hozzátartozóknak. Kábítószerhasználóknak járóbeteg ellátás az Drogoplex Ambulancián a XV. kerületben + alacsonyküszöbű, kábítószert használó embereknek szóló programok, a C.A.T a XIII. kerületben.

  • Kronodrog Projekt: A projekt alapját a Drogprevenciós Alapítvány KRONODROG kiállítása képezi. A kiállítás sikerrel szerepelt már iskolai prevenciós előadások és egészség napok alkalmával is. Az utazó tárlat a hazai drogprobléma kibontakozásának 20 évét mutatja be, nagyméretű tablók és tematikus programok segítségével. Az utazó program célja, hogy a tárlatot látogatók tágabb társadalmi kontextusba helyezve ismerkedjenek meg a drogprobléma hazai helyzetével és alakváltozásaival.
  • Utcai munka: Utcai munkánk során a XIII. kerületben a közterületen (parkokban, tereken stb.) a droghasználatból származó, közegészségügyi szempontból veszélyes hulladék (használt fecskendők, tűk , kupakok, főzőedények stb.), szervezett, szakszerű begyűjtése és megsemmisíttetése történik, illetve intravénás droghasználók/ prostituáltak (köztük romák), körében végzett megkereső munka. A megkereső munka célja a kliensek alacsonyküszöbű programba  való bevonása, amely a terápiába kerülés első állomása.
  • Drogoplex: A Drogoplex Ambulancián 2006 óta foglalkoznak 14 éves kor feletti szenvedélybetegekkel és hozzátartozóikkal a XV. kerületi Arany János utca 73. szám alatt. Szolgáltatások: tanácsadás, egyéni esetkezelés, családi konzultáció, önsegítő és hozzátartozói csoport, pszichoterápia, gyógyszeres kezelés, Suboxon program, metadon-kezelés.
  • Civil Ártalomcsökkentő Szociális Kontaktprogram (C.A.T.): Az ártalomcsökkentő szolgáltatás az ellátórendszerrel való első kapcsolódási pontot jelenti a kábítószerhasználó embereknek. Egy biztonságos, elfogadó közeget, ami egyszerűen elérhető. A bizalom és az ellátórendszerbe való bekerülés elengedhetetlen ahhoz, hogy a további („leszokást” elősegítő) kezelésbe irányítás lehetővé váljon.

Hibás információt találtál? Valami kimaradt? Küldj be javítást!