Nyírő Gyula Kórház – Támasz Gondozó

Weboldal címe: http://nygy-opai.hu/altalanos-informaciok/betegellatas/gondozok/101-tamasz-gondozo

Telefonszám: (+36-1) 431-0440

Email: tamaszgondozo@nyiro-opai.hu

A Gondozó tevékenysége:

A részlegen szenvedélybetegek ambuláns ellátása zajlik. Kémiai szerfüggőket (alkohol-, gyógyszer-, drogfüggőség), viselkedéses függőket (szerencsejáték-, Internet-, videójáték-, vásárlás-függőség, túlevés, szexfüggőség, pornófüggőség), valamint egyszerre több függőséggel küzdő pácienseket kezelnek. A függőség gyakran más egyéb pszichiátriai betegséggel is együtt jár, ezek kivizsgálására és kezelésére nagy hangsúlyt fektetnek.

A Gondozó országos ellátó helyként magas színvonalú, személyre szabott komplex segítséget nyújt az ide érkező betegeknek. A függőség súlyosságának, és a páciens motivációjának felmérését követően a gondozás csoportos és/ vagy egyéni formában történik. A pszichoterápiát vagy konzultációt szükség esetén gyógyszeres kezelés egészíti ki.

A betegek ellátását pszichiáter-addiktológus szakorvos, klinikai szakpszichológus és szociális munkás szakmai csapat végzi.

Elő- és utógondozást végeznek a Nyírő Gyula OPAI Addiktológiai Osztálya, illetve Minnesota Modellben működő rehabilitációs részlege, valamint más, szenvedélybetegek rehabilitációját végző intézmények számára.

Ha szakmailag indokolt, lehetőség szerint a hozzátartozókat is bevonják a kezelés folyamatába, a páciens beleegyezésével.

„Elterelést” (kábítószer-függőséget gyógyító ellátás, kábítószer-használatot kezelő más ellátás) is végeznek olyan drogfüggők vagy rendszeres drogfogyasztók számára, akik ellen büntető eljárás indult, csekély mennyiségű kábítószer birtoklása miatt. Ebbe az ellátásba veszik azokat a személyeket is, akiknél az illegális szerhasználat mellett egyéb addikció és/vagy társuló pszichés zavar áll fenn, és kezelésük emiatt komplex szakellátást igényelnek.

A Gondozó gyakorlóhelyként működik pszichológus-hallgatók, addiktológiai konzultáns-hallgatók, szociális munkás-hallgatók és szociálpedagógus-hallgatók részére, több felsőoktatási intézménnyel szoros együttműködésben.


Hibás információt találtál? Valami kimaradt? Küldj be javítást!